Ochre and Red

Lange Hezelstraat 54

Al de producten van Ochre and Red zijn ambachtelijk gemaakt. Soms door kleine fabrikanten zoals Anokhi, onze leverancier van handbedrukte stoffen in Jaipur; India. Zij hebben een oude stempeltechniek nieuw leven in geblazen en bedrukken hiermee de mooiste quilts, een feest om naar te kijken en heerlijk in gebruik.

Onze kelims stonden bijvoorbeeld ooit op een weefgetouw in een kamer ergens in Turkije, de vrouw des huizes werkte eraan als ze tijd had, tussen de dagelijkse beslommeringen door.
Daarnaast zijn er ook handgeweven kussens en stoffen uit Zuid India, die daar dan weer mooi bij combineren,allemaal duurzaam geproduceerd en zo heb je in een handomdraai meer sfeer in huis. Het gebruik van natuurlijke materialen, een combinatie van robuust en toch verfijnt doet de rest.

Het ongekunstelde en de passie van en voor eerlijk handwerk, het warme en het kleurrijke is alles waar Ochre and Red voor staat, ‘ al onze producten, stoffen en meubels zijn echt, eerlijk en levendig. Of het nou een kast is uit een huis in India, een lamp uit de Filippijnen of een met de hand geborduurd gordijn.

De liefhebber vindt bij ons  het grootste assortiment unieke handwerkproducten van Nederland!’

Opmerkingen